Aandrijfas kapot

Aandrijfas kapot?

Een auto heeft verschillende aandrijfassen. Een aandrijfas is een as die zich tussen twee onderdelen bevindt en kracht overbrengt van een aandrijvend deel naar een aangedreven deel. Denk bijvoorbeeld aan de assen die de kracht van de motor overbrengen op de wielen. Als er in een garage over aandrijfassen wordt gesproken, dan worden meestal deze assen bedoeld.

Ratelt uw auto aan één kant als u door een bocht rijdt? En wordt dat geluid na verloop van tijd steeds harder? Dan kunt u er bijna zeker van zijn dat uw aandrijfas kapot is. Als u even blijft doorrijden met een versleten aandrijfas zult u niet gelijk tegen problemen aanlopen. Maar het is niet verstandig om hier te lang mee door te rijden. Een kapotte aandrijfas kan op den duur namelijk ook andere onderdelen beschadigen.

Homokineet kapot?

De homokineet is onderdeel van de aandrijving van uw auto. Aan beide zijden van de aandrijfas zit er één. Deze homokineten zorgen ervoor dat de aandrijfas van de auto een stuurhoek kan maken. Dit is nodig om de aandrijving tijdens het sturen goed te laten functioneren. Na verloop van tijd kan deze zogenoemde homokinetische koppeling door intensief gebruik slijten. Vervanging is dan noodzakelijk. Kom dan langs bij de PCA Merkspecialist, zij helpen u graag verder!

Aandrijfas kapot, wanneer vervangen?

Een aandrijfas heeft geen concrete vervangingstermijn. Het is een zogenaamd slijtageonderdeel en dat houdt in dat het vervangen van een aandrijfas afhankelijk is van de mate van slijtage van het onderdeel. U merkt snel genoeg of uw aandrijfas vervangen dient te worden. Wij raden u aan om dit zo snel mogelijk te laten doen. Plan een afspraak in bij uw PCA Merkspecialist. Uiteraard ontvangt u -indien gewenst – een prijsspecificatie. Zo kunt u onverwachte financiële verrassingen voorkomen.

aandrijfas reparatie

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

+31575 553 495 info@pcamerkspecialist.nl
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×