Remschijven & Remblokken vervangen

Tijdig uw remblokken vervangen is belangrijk voor de veiligheid van u en uw medeweggebruikers.

Het lastige van remblokken en remschijven is dat de slijtage geleidelijk verloopt. Er is geen specifiek moment dat u merkt of ze versleten of in slechte staat zijn. Twijfelt u over de staat van uw remmen? Kom dan gerust langs voor een gratis en vrijblijvende remblok- of remschijfcontrole! Of maak een afspraak voor het vervangen van uw remblokken of remschijven tegen een eerlijke prijs.

Wanneer uw remschijven of remblokken vervangen?

Wanneer uw remschijven de minimale dikte bereikt hebben, kromgetrokken zijn of veel haarscheurtjes vertonen, zijn deze aan vervanging toe. U kunt dit merken tijdens het remmen. De auto remt minder goed af omdat de wrijving tussen de remschijf en of de remblokken minder wordt. Het kan zelfs voorkomen dat de auto bij het afremmen gaat trillen.

Voor het vervangen van de remblokken of remschijven kan geen concrete vervangingstijd worden vastgesteld. Sommige auto’s beschikken over een waarschuwingslampje op het dashboard. Als het lichtje op uw dashboard gaat branden, wacht dan niet! Laat uw remschijf of remblokken zo spoedig mogelijk vervangen. Langer doorrijden (1.000-2.000 km) betekent dat ze onherstelbare beschadigingen achterlaten. Na vervanging van de remblokken, moeten ze “ingereden” worden: vermijd hard remmen gedurende de eerste 50 kilometers.

Denkt u dat de remschijf of de remblokken van uw auto aan vervanging toe zijn? Neem contact op met uw PCA Merkspecialist voor een vrijblijvende prijsopgave!

Belang remschijven voorzijde

70% van het remvermogen van een auto komt van de voorremmen. Daarom is het belangrijk dat de remschijven aan de voorzijde altijd in goede conditie zijn. Rijdt u stevig door en trapt u vaak flink op de rem, dan zijn de remschijven eerder aan vervanging toe. Wacht hier niet te lang mee, het door blijven rijden met versleten remmen kan namelijk gevaarlijk zijn voor u en uw medeweggebruikers. Laat daarom uw remmen tijdig controleren door de PCA Merkspecialist bij u in de buurt!

 

 

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

+31575 553 495 info@pcamerkspecialist.nl
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×