Banden

Voor een complete bandenwissel inclusief balanceren kunt u terecht bij PCA Merkspecialist!

Bent u op zoek naar autobanden die passen bij de weersomstandigheden en uw type auto? Wij leveren allerlei soorten banden en bieden tevens opslag van winterbanden en zomerbanden.

Wanneer het is tijd voor de bandenwissel?

Wij raden u aan om uw banden in maart/april en november te vervangen. Wij hanteren over het algemeen 1 november tot en met 31 maart aan als ‘winterbandenseizoen’.

Waarom de autobandenwissel?

In België rijden de meeste automobilisten het hele jaar op zomerbanden. Toch biedt de moderne winterband ook in België wel degelijk een toegevoegde waarde. Wat bieden winter- en zomerbanden en wanneer moet u een autobandenwissel doen?

Winterbanden

Winterbanden zijn ontwikkeld om meer grip en minder slip te bieden onder winterse en natte omstandigheden. De winterband is ten opzichte van de zomerband voorzien van een ander profiel en een andere (zachtere) rubbersamenstelling. Rubber wordt bij lagere temperaturen harder. Vanaf een bepaald punt wordt de band te hard en verliest daarmee het contact met het wegdek. Winterbanden hebben een aangepaste rubbersamenstelling. De band blijft flexibel en zorgt voor een goede grip. Deze extra grip van winterbanden geeft een betere wegligging en een kortere remweg.

Zomerbanden

Zomerbanden bieden meer voordelen bij temperaturen boven de 7 graden Celcius. De samenstelling van het rubber en het profiel is anders dan bij een winterband. Bij hoge snelheden ligt uw auto beter op de weg en heeft uw auto betere grip op het wegdek en dat verkort de remweg aanzienlijk.

Wist u dat een zomerband minder slijt dan alle andere bandensoorten? Het rubber is van harder materiaal gemaakt en dat biedt bovendien bij warmer weer, comfortabel rijden. Bovendien is de geluidsproductie van zomerbanden aanzienlijk minder dan van winterbanden.

Welke banden u ook kiest, uw PCA Merkspecialist zorgt dat u veilig de weg op gaat. Wij voeren de bandenwissel aan uw auto graag voor u uit!

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

+31575 553 495 info@pcamerkspecialist.nl
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×