Bobine auto kapot?

Wat is een bobijn?

Een bobijn is een auto-onderdeel dat ervoor zorgt dat, nadat deze stroom krijgt van de bougiekabels, de bougies vonken. Hierdoor is ontbranding in de cilinders mogelijk en zullen deze, en daarmee de motor, gaan lopen. Eigenlijk kun je een bobijn zien als een soort transformator, die de lage spanning vanuit de bougiekabels omzet naar een veel hogere spanning waardoor vonken ontstaan. De naam bobijn komt van hetzelfde Franse woord en betekent klos, of spoel. Dit is dan ook precies wat een bobijn is; een spoel die stroom krijgt.

Bobijn kapot?

Indien de bobijn niet meer naar behoren werkt, zal hij de laagspanning niet meer omzetten in een hoogspanning en zal hij minder of geen vonken meer afgeven. In het laatste geval zullen de cilinders niet gaan draaien en zal de motor niet meer aanslaan. Als de bobijn minder vonken afgeeft zal de motor gaan draaien op minder cilinders waardoor de kracht van de motor afneemt. Het is heel onverstandig om met een motor te rijden waarvan maar een aantal cilinders draaien. Op deze manier kunt u de motor van uw auto blijvend beschadigen. U moet de bobijn laten vervangen.

Vervangen van een versleten bobine

Als de bobijn van uw auto kapot is, dan merkt u dit aan het onregelmatig lopen van de motor. Bovendien zal het motorstoringslampje in uw dashboard gaan branden. Door de bobijn te laten vervangen is dit probleem snel weer opgelost. De PCA Merkspecialist kan de bobijn van elk merk en type auto voor u controleren en vervangen.
Kom gerust langs, of maak online een afspraak!

Kosten bobijn vervangen Peugeot & Citroën

Wilt u weten wat het kost om de bobijn van uw Peugeot & Citroën te laten vervangen? Neem dan vrijblijvend contact op met uw PCA Merkspecialist en geef het model en kenteken van uw Peugeot & Citroën door, hij helpt u graag verder!

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

+31575 553 495 info@pcamerkspecialist.nl
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×