De interieurfilter en uw longen

De interieurfilter is essentieel voor het binnenmilieu van uw auto. Hij filtert heel veel vuil uit de lucht! U begrijpt dat tijdig vervangen van deze filter belangrijk is! De interieurfilter beschermt dus in feite uw longen en die van uw medepassagiers.

Interieurfilter nader bekeken

De interieurfilter of pollenfilter zorgt voor zuivering van de buitenlucht die via het verwarmings- en ventilatiesysteem uw auto binnenkomt. Hij draagt bij aan een zo prettig mogelijk rijcomfort voor u en uw inzittenden. Uit onderzoek blijkt dat ca 50% van de personenauto’s in België rondrijdt met een sterk vervuilde interieurfilter. De mate van vervuiling ligt ook aan de gebieden waarin u rijdt.

Wanneer vervangen

Uw PCA Merkspecialist vervangt bij een onderhoud, indien nodig, de interieurfilter. Indicatie elke 15.000 km of één keer per jaar. Te laat of niet vervangen van het filter zal extra vervuiling en verstopping veroorzaken. Met een schone filter worden beslagen ramen, fijnstof, pollen en andere vervuilende deeltjes zo veel mogelijk voorkomen.

U kunt kiezen voor een standaard- of koolstoffilter. Aan een koolstoffilter wordt actieve koolstof toegevoegd. Hierdoor worden ook gasvormige schadelijke stoffen tegengehouden. Bij een standaard filter gebeurt dit niet. Vraag uw PCA Merkspecialist welk type interieurfilter hij voor uw auto adviseert.
Vervanging standaard- of koolstoffilter

 

Vaak is de interieurfilter op een lastige plek weggewerkt. Laat vervanging daarom over aan de vakman!

 

Rij veilig en laat de filter vervangen voordat het voorjaar begint.
Maak een afspraak met één van onze PCA Merkspecialisten!

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

+31575 553 495 info@pcamerkspecialist.nl
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×