Batterij van uw auto

Hoe weet ik of de Batterij van mijn auto kapot is?

Als uw Batterij kapot is, komt u daar vaak te laat achter. Met vaak als gevolg dat uw auto niet meer wil starten. Maar hoe weet u zeker dat de Batterij kapot is en niets anders?

Kapotte batterij symptomen

Hoe weet u of uw batterij niet meer werkt? Een aantal symptomen waaraan u een kapotte batterij kunt herkennen zijn:

  • De auto start niet zonder lampen, verwarming, radio of andere stroomverbruikers ingeschakeld te hebben.
  • Rode dashboardlampje batterijbrand
  • Piepende geluiden die onder de motorkap vandaan komen
  • De startmotor draait minder snel rond wanneer u de motor probeert te starten, tevens zal de motor minder snel aanslaan.

Twijfelt u aan symptomen van een kapotte batterij? Rijd dan even langs de PCA Merkspecialist om de batterij te laten controleren. Uw PCA Merkspecialist heeft speciale apparatuur ter beschikking om snel een goede inschatting te geven van de werkelijke conditie van uw batterij.

Nieuwe batterij of oude vervangen?

Elke batterij bereikt op een zeker moment het einde van zijn technische levensduur. Op een onverwacht moment laat de batterij u dan in de steek! Start uw auto niet? Dan is het bijna zeker dat de batterij aan vervanging toe is. U kunt in dat geval een nieuwe batterij voor uw auto kopen bij uw PCA Merkspecialist, zij monteren direct!

PCA Tip!

Heeft u een moderne auto met veel elektronica? Gebruik bij een lege batterij geen andere batterij om uw auto weer te starten. Dit kan schade toebrengen aan de elektronica en er bijvoorbeeld voor zorgen dat de sleutel niet meer herkend wordt door uw auto. Ook in dat geval staat de PCA Merkspecialist voor u klaar!

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

+31575 553 495 info@pcamerkspecialist.nl
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×