Luchtfilter auto

De luchtfilter van uw auto vervult een belangrijke taak!

De motor van uw auto loopt op een mengsel van brandstof en lucht. Beide moeten zo zuiver mogelijk zijn en mogen dus geen stof- of vuildeeltjes bevatten. De brandstof, benzine of diesel, komt al zo schoon mogelijk uit de pomp op het tankstation. De lucht wordt er onderweg bijgemengd en de kwaliteit van die lucht zal nogal variëren.

De luchtfilter van uw auto

Onder alle omstandigheden moet de lucht schoon zijn die de automotor ingaat. Als dit niet het geval is ontstaat er extra slijtage aan de motor van de auto. Dit is de reden dat er bij elke automotor een luchtfilter zit dat de aangevoerde lucht vooraf filtert. Deze filters zijn van papier en worden droge luchtfilters genoemd.

Luchtfilters zijn er in allerlei soorten en maten. Voor elk motortype heeft de fabrikant een apart luchtfilter ontwikkeld. Hierdoor blijft al het vuil en stof in de filter achter en gaat er enkel schone lucht de motor in. Die lucht wordt zo schoon omdat de gaatjes in de luchtfilter tot maar 0,003 mm (3 micron) groot zijn. Alles wat groter is, dat is zelfs het kleinste stofdeeltje, blijft in de filter achter. Luchtfilters moeten daarom regelmatig worden vervangen.

Luchtfilter vervangen

Doordat de luchtfilter al het stof en vuil opvangt dat uw motor binnen wil dringen, raakt de filter in de loop der tijd verstopt. Hierdoor kan er niet voldoende lucht meer door en zullen de prestaties van uw motor afnemen. Bij een onderhoudsbeurt zal uw PCA Merkspecialist de filter controleren en waar nodig vervangen. Het is daarom belangrijk regelmatig onderhoud aan uw auto uit te laten voeren. Kiest u ervoor dit niet te doen, laat dan in ieder geval uw PCA Merkspecialist de luchtfilter van uw auto controleren. Zo voorkomt u dat er vuil in uw motor terecht komt.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

+31575 553 495 info@pcamerkspecialist.nl
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×