Startmotor

Startmotor kapot? Symptomen en reparatiekosten

Een (brandstof-)auto kan niet starten zonder goed werkende startmotor. Om goed te kunnen functioneren, is de startmotor bij de moderne auto’s bevestigd aan de achterkant van de motor. Daar grijpt hij met een tandwiel in het vliegwiel van de motor en zorgt zo dat de motor het toerental kan bereiken wat nodig is om de motor uit zichzelf draaiende te houden.

Startmotor kapot? Wat zijn de symptomen

Na verloop van tijd zal de startmotor simpelweg slijten. Het apparaat wordt door de jaren heen behoorlijk zwaar belast waardoor onderdelen breken of kapot gaan. Wanneer de startmotor kapot is zijn er meestal één van deze twee dingen aan de hand: De solenoïde stuurt geen elektrisch signaal meer naar de startmotor of de startmotor zelf heeft een defect.

Aan deze zes symptomen kunt u herkennen of uw startmotor kapot is:

  • Er gebeurt niets wanneer u probeert te starten
  • U hoort de starter, maar niet de motor draaien
  • De motor start soms niet
  • Gekke geluiden bij het starten
  • De verlichting in de auto dimt als u de auto start
  • U ziet of u ruikt rook bij het starten

Kosten vervangen startmotor

Wanneer uw startmotor kapot is, zal de PCA Merkspecialist deze meestal vervangen voor een nieuwe. Reparatie kan ook, maar dit is vaak even duur (of zelfs duurder) en heeft als risico dat er binnen een half jaar weer een andere reparatie bij komt kijken. De kosten voor het repareren van de startmotor variëren sterk per merk en model. Wilt u een indicatie van de kosten? Neem dan contact op met de PCA Merkspecialist.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

+31575 553 495 info@pcamerkspecialist.nl
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×